/

Publiceringsdatum:

Ha en skön sommar - Hoppas vi ses vid Västerhavet!

VRBK önskar alla vattenrådets medlemmar och följare en lång, solig och salt Bohuskustsommar. Efter drygt 1,5 år av pandemi och nedstängning ser vi nu fram emot att "starta om" arbetet med många möten i verkligheten. Passa på att träffa oss under Västerhavsveckan 7-15 augusti eller kom och delta i projekt, seminarier eller workshops i höst.

För andra året i rad genomförde vi i maj årstämman digitalt. Mötet inleddes med en inspirerande presentation om lokalts vattenvårdsarbete på Orust inom ramen för satsningen LEVA – Lokalt Engagemang Vatten. (Här hittar du protokoll och presentation från årsstämman Öppnas i nytt fönster.) Vi kunde sedan konstatera att VRBK trots nedstängning ändå kunnat genomföra flera välbesökta aktiviteter, som till exempel ett webinarium den 22 maj om miljömålsberedningens delbetänkande, Havet och människan (SOU 2020:83), där bland annat ordfördande för miljömålsberedningen Emma Nohrén deltog samt ett webinarium i januari om de två samråd som pågick om Förslag till åtgärdsprogram för havsmiljön (2022-2027) och Samråd om förvaltningsplan, åtgärdsprogram och miljökvalitetsnormer (2021-2027).

Efter ett drygt år med en global pandemi ser vattenrådet fram emot en framtid med mer publika aktiviteter och möten. Vi rivstartar redan på sensommaren med medverkan på Västerhavsveckan 2021. Programmet för veckan och mer information om Västerhavsveckan hittar du på www.vasterhavsveckan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Följande datum, platser och tider är klara för VRBK (det kan tillkomma ytterligare platser och dagar där vi medverkar – kolla hemsida och sociala medier)

7/8 – kl 11-16 Grundsund / Skaftö Folkets Hus; Västerhavsveckan invigs och inleds
VRBK finns på plats och svarar på allmänhetens frågor
8/8 - kl 16 Grundsund / Skaftö Folkets Hus: Föreläsning ”Vad är VRBK, vad vi gör och hur kan man medverka”
11/8 kl 12-12.45 Uddevalla / Bohusläns museum (Hörsalen): Föreläsning ”Vad är VRBK, vad vi gör och hur kan man medverka”
14/8 kl 11-16 Munkedal – Folkets Park (VRBK huvudarrangör): Lilla Havsverkstan medverkar hela dagen, filmvisning, seminarier (inklusive ”Vad är VRBK, vad vi gör och hur kan man medverka”), projektpresentationer mm


På årsmötet genomförde vi en viktig förändring av våra avgifter för att kunna bredda vår stödjande och medverkande medlemsbas. Från i år är det möjligt för mindre företag och föreningar att bli medlemmar. Gärna sådana som på olika sätt jobbar med kustvattenmiljöfrågor!

Hör av dig/er till Vattenrådets kansli om du vill veta mer!
Du har väl inte heller missat att Vattenrådet för Bohuskusten finns på sociala medier. Följ oss för att få nyheter och tips!

Facebooksidan för Vattenrådet för Bohuskusten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vattenrådet för Bohuskusten på LinkedIn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sist med inte minst vill vi från styrelsen och kansliet passa på att önska alla en riktigt härlig avkopplande solig och salt Bohuskustsommar!

Banner för Västerhavsveckan 7-15 augusti 2021

Vattenråd i väst

– fyra vattenråd i västsverige som administreras av Göteborgsregionen